paint.net ohje

paint.net ohje

Sekoitustilat

Tason sekoitustila määrää miten se sekoitetaan alla oleviin tasoihin. Vaihtaaksesi tason sekoitustilan valitse taso ja avaa sen ominaisuudet (Tasovalikon tai Ominaisuudet napin kautta, tai kaksoisklikkaamalla tasoa). Saat seuraavan valikon:

Tason ominaisuudet

Tätä aihetta varten seuraavia kahta kuvaa käytetään taustakuvaksi sekä ensimmäiseksi tasoksi taustakuvan yläpuolella:

Taustakuva - Kuva Rovaniemestä (1972)

("Pohja taso")

Taso 1 - Kuva ruisleivästä

("Päällinen taso")

Kaikki sekoitustilat eivät ole helppoja ymmärtää, ja tämän takia suosittelemme että kokeilette ja käytätte foorumia kysymysten ja vinkkien muodossa. Jokainen sekoitustila selostetaan kuvan kanssa edellä mainittujen kuvien kanssa, sekoitustila valittuna ja peittävyys asetettuna täyteen.

Alla olevissa aiheissa, käytämme termiä kokoonpano. Tämä viittaa lopputulokseen kaikkien nykyisen tason alla olevien sekoitukseen. “Lopullinen” kokoonpano on mitä näet näytöllä kun työstät kuvaa. Kuitenkin, tässä aiheessa meidän pitää viitata kokoonpanoon kun sitä koostaan, taso tasolta.

Sekoitustilan oletus on Normaali. Jokainen pikseli sekoitetaan kokoonpanoon sen alfa-arvon mukaan. Normaalin lisäksi on myös olemassa alla olevat sekoitustilat.

Jokaisen pikselin voimakkuus kerrotaan kokoonpanon pikseliarvoon. Tämän sekoitustilan käyttäminen johtaa pikseleihin jotka ovat tummempia kuin alkuperäiset.

Kerro

Työkalujen sekoitustilat

Tasojen lisäksi työkalut TyökalutTäyttö, TyökalutSivellin, TyökalutKynä, TyökalutKloonaus, TyökalutMuodot, TyökalutVäriliukuma sekä TyökalutViiva/Käyrä voivat käyttää sekoitustiloja.

Työkalujen kanssa aiemmin mainittujen tilojen lisäksi on saatavilla myös Korvaava tila.

Korvaava

Normaali sekoitus toimii siten että jokainen piirrettävä pikseli sekoitetaan tasolla jo olemassa oleviin pikseleihin. Korvaava sekoitus toimii siten että jokainen piirrettävä pikseli korvaa jo olemassa olevat pikselit. Alla olevassa kuvassa, viiva piirrettiin kahdesti alfa-arvolla 128, joka tarkoittaa noin 50% läpinäkyvyyttä. Viiva vasemmalla on piirretty Normaalin sekoituksen kanssa ja täten sekoittuu kuvaan autosta. Kummatkin leipä sekä viiva näkyvät. Toinen viiva oikealla, on piirretty Korvaavan kanssa. Leipä ei ole enää näkyvä missä viiva piirrettiin ja ruudukko mikä näkyy tarkoittaa että se osa kuvasta on läpinäkyvä.

Sekoitustila