paint.net ohje

paint.net ohje

Siirtotyökalut Siirtotyökalut

Seuraavat työkalut käsitellään tässä osassa:

Siirtotyökalut
  • Siirrä valintaa

    Tällä voit liikuttaa, pyörittää ja skaalata pikseleitä jotka ovat valinnan sisällä. Kun tämä työkalu on käytössä, valintaa korostavaa sinistä ei piirretä jotta näkisit värit tarkemmin.

  • Muokkaa valintaa

    Tällä voit liikuttaa, pyörittää ja skaalata valintaa, mutta ei pikseleitä jotka ovat valinnassa. Tämä on hyödyllistä valinnan tarkentamisessa. Kun tämä työkalu on käytössä, valintaan lisätään sininen korostus jotta voisit nähdä valinnan tarkemmin.

Ensimmäiseksi sinun tulee olla varma ennen kuin valitset yhden näistä työkaluista että sinulla on aktiivinen valinta. Katso TyökalutValintatyökaluista miten luot ja muokkaat niitä. Jokainen siirto, koon muutto ja pyöritys mitä teet valintaan lisätään Historiaikkunaan.

Kun valitset siirtotyökalun, useita kahvoja, tai nuppeja, ilmestyy valinnan reunoihin ja nurkkiin, esimerkkinä:

Siirtonupit

Kun jompikumpi näistä työkaluista on valittu, voit suorittaa minkä tahansa näistä neljästä työstä saadaksesi halutun tuloksen. Voit suorittaa jokaisen työn monta kertaa, voit sekoittaa niitä saadaksesi oikea tuloksen. Huomaa että jokaisessa esimerkissä, kun käytetään Muokkaa valintaa-työkalua, pikselit jotka oli valittu ei vaikuteta.

Huom:

Kun siirrät pikseleitä ympäriinsä taustakuvatasolla, shakkilautamalli joka jää jälkeen, ilmoittaa että alue on läpinäkyvä. Malli ei ole osa itse kuvaa.

Siirrä vasemmalla hiiren napilla missä muualla paitsi nupissa siirtääksesi valintaa.

Siirrä valintaa

Siirrä valintaa

Muokkaa valintaa

Muokkaa valintaa