paint.net ohje

paint.net ohje

Valintatyökalut

Neljä valintatyökalua on saatavilla. Katsomme niistä kolmea jotka ovat listattu alhaalla:

Valintatyökalut
  • Suorakulmainen valinta
  • Lassovalinta
  • Ellipsi valinta
  • Taikasauva

Nämä työkalut ovat päätavat alueiden valitsemiseen muokkausta, poistamista, kopiointia tai rajausta varten. Työkalujen käyttö on helppoa ja siinä käytetään samoja tapoja kuin muotojen piirtämisessä Muototyökaluilla.

Yksinkertaisesti piirrä valinta vasemmalla hiiren napilla ja siirrä hiirtä kunnes muoto on sopiva. Poistaaksesi valinnan voit joko klikata missä tahansa kun valintatyökalu on valittu tai voit käyttää Muokkaa Poista valinta (myös Työkalupalkissa).

Kun valinta on aktiivinen kuvassa, katkoviivainen piirretään näyttämään missä valinta on. Jos valintatyökalu on valittu, valinnassa on myös sininen korostus helpottamaan alueen näkemistä. Jos valitset muun työkalun, sininen korostus poistetaan jotta voit erottaa värit helpommin.

Myös, kaikki piirtäminen on rajoitettu valintaan jonka valitset. Tähän sisältyy myös Tehosteet ja Säädöt. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä jos haluat rajoittaa piirtämisen tiettyyn alueeseen kuvasta.

Nämä työkalut myös antavat mahdollisuuden neljään eri yhdistämistapaan: lisäys, erotus, leikkaus ja käänteinen. Ensimmäiset kolme tilaa tunnetaan myös yhdistävä, vähentävä, ja poissulkeva. Nopea ohje näihin komentoihin, katso Näppäimistön ja hiiren komennot. Lisäksi, valintoja voi siirtää, muuttaa kokoa ja pyörittää, lisätietoja: katso Siirtotyökalut.

Luodaksesi uuden valinnan, tai korvataksesi olemassa olevan, piirrä vain vasemmalla hiiren napilla. Toiminta on samanlainen kuin Muototyökaluilla.

Vihje:

Voit pitää Shift-nappia pohjassa kun käytät Suorakulmaista valintaa tai Ellipsi valintaa pakottaaksesi muodon olemaan joko neliö tai ympyrä, mainitussa järjestyksessä.

Jos haluat muokata valintaa, voit joko käyttää joko työkalupalkkia tai näppäimistön komentoja jotka esitellään seuraavissa kappaleissa. (Täydellinen lista näppäimistön komennoista on myös saatavilla täällä.)

On olemassa viisi erilaista valintatilaa:

Valintatila

Tämä on oletusvalinta. Uusi valinta korvaa edellisen valinnan. Seuraava ympyrä tehtiin Ellipsi valinta-työkalulla:

Korvaa